Blog

Mød vinderen af Den store strikkedyst 2015

Cathrin Buron fra Tønder blev for nylig blev kåret som dette års vinder af ”Den store strikkedyst” på TV Syd. Kom og hør hende fortælle om sit liv med strikning og ikke mindst om deltagelsen i strikkedysten, når hun gæster Løgumkloster Bibliotek.

Allerede ved castingen til sæson 2014 havde hun strikket sig igennem nåleøjet og sikret sig én af de eftertragtede pladser i TV Syd’s dyst om at blive Syd- og Sønderjyllands bedste amatørstrikker. Et uventet bump på vejen var imidlertid årsag til, at Cathrin måtte trække sig fra konkurrencen i sidste øjeblik inden start.

Det afholdt heldigvis ikke den 56-årige Cathrin Buron fra at gribe chancen igen i år, hvor hun ikke blot atter sikrede sig en plads i konkurrencens startfelt, men hvor hun allerede fra første maske overbeviste dommerpanelet med sin hurtighed og omhyggelighed, kreativitet og tekniske snilde.

Trods den tekniske uangribelighed, så mener hun selv, at heldet også tilsmilte hende i finalen.

– Jeg ville lave et hjerte med løbemasker på brudekjolens overdel, men jeg havde aldrig prøvet at bruge løbemasker på den måde før, sagde hun ærligt til TV Syd umiddelbart efter finalen, hvor maskerne havde løbet lige nøjagtig den vej, hun havde håbet på. Det resulterede i en brudekjole, der indfriede dommerpanelets forventninger om høj kvalitet og fejfrit strik.

Strikker på en ny plan
Efter sejren i ”Den store strikkedyst” er den 56-årige folkeskolelærer begyndt at strikke på en ny plan: Hun vil udleve sin store drøm om at gøre sin hobby til sin levevej. Hun har ikke et færdigt mønster klar til dén opskrift endnu, men sysler med idéer om en kursus- eller designervirksomhed.

– Det er jo en drøm for mange at kunne leve af deres hobby. Spørgsmålet er, hvordan man kommer til det, så lige nu er jeg i gang med at sortere i alle mine ideer og finde en, der er bæredygtig, fortæller hun til TV Syd.

Praktisk om arrangementet
Cathrin Buron gæster Løgumkloster Bibliotek, torsdag den 10. december kl. 19.00. Det koster 75 kr. at deltage i arrangementet, hvor man er velkommen til at tage sit eget strikketøj med.

Relaterede artikler

Back to top button