Så blev det endelig lørdag og tid til endnu en sæson af Den store strikkedyst på TV-Syd. Det er nu 3 gang at der sendes Den store strikkedyst fra det sønderjyske. Dommerne er som altid, eller ihvertfald som de to tidligere sæsoner – strikke-ekspert og designer Christel Seyfarth samt strikke-ekspert Vithard Villumsen. Igen i år er det Koushi Radhakrishnan som er vært på strikkedysten, og du vil nok kunne genkende Koushi fra den første sæson af strikkedysten, hvor han var dystens eneste mandlige deltager. Sjovt nok har der i alle 3 sæsoner kun været 1 mandlig deltager, men det er så også en af de deltagere som kaster sig ud i nogle af de mest humoristiske og kreative projekter.

Årets mandlige deltager, er en fuldstændig nybegynder indenfor strikning – respekt for så at kaste sig ud i en konkurrence hvor de fleste af konkurrenterne er inkarnerede strikkere, som har strikket siden de kunne holde på et par strikkepinde.

I sæsonens første afsnit skulle deltagerne ud i den disciplin som så småt er ved at blive en tradition, nemlig at strikke en babysok. Flere af deltagerne modtog den første opgave med glæde mens andre så lidt mere skeptiske ud. Men alle leverede fine sokker, dog i lidt forskellige størrelser. Opgaven sagde 3 – 6 mdr. så for nogle sokkers vedkommende, skulle babyen godt nok have små fødder eller ville kunne bruge dem i lang tid fremover.

Næste opgave var at strikke en maskot, som også kunne være med til at vise lidt om den pågældende deltager, om hvem de er. Her blev der gået til den med krum hals og det var sjovt at se hvad de enkelte havde tænkt sig at lave, alt lige fra en strikke-Minion til et lyserødt får.

Der skulle desværre også siges farvel til den deltager som ikke klarede sig så godt i dagens konkurrencer, det blev Anna som var lidt uheldig med sit garnvalg til babysokken og fik valgt det ikke så elastiske hørgarn, så sokken blev lidt stor.

Læs mere på Den store strikkedyst på http://www.tvsyd.dk/artikel/ny-strikkesaeson-pindene-gloeder-og-alle-kneb-gaelder, på TV Syd’s hjemmeside kan du også se en præsentation af årets 10 deltagere.

Du kan også se første afsnit i 3. sæson på videoen nedenfor:

Eller hvis du bare ikke kan vente til næste lørdag, så kan du se en snigpremiere på næste afsnit:
Del: