Strikkebog – Bindesbøll på pindene

Bindesbøll på pindene
Title: Bindesbøll på pindene
Forfatter:
Kategori:
Forlag:
Format: Indbundet
ISBN: 9788740673258
Page Count: 174

Thorvald Bindesbøll (1846 – 1908) var både kunsthåndværker og arkitekt, og er blandt andet manden bag de berømte og ikoniske Carlsberg-etiketter og fiskepakhusene i Skagen. Han var en foregangsmand inden for formgivning i en stilart, der omkring år 1900 var banebrydende herhjemme, kaldet skønvirke, jugendstil eller art nouveau. I sin nye bog Bindesbøll på pindene gengiver Ditte Larsens hans berømte værker og smukke farvepalet i sin egen strikkekunst med udførlige opskrifter, så alle derhjemme også kan lade sig inspirere.

Kira Koefod, museumsinspektør på Thorvaldsens Museum, har skrevet forordet til bogen, hvori hun giver læseren en introduktion til Bindesbølls kunstværker – fra keramik og smykker, til sølvtøj og arkitektur. Hun beskriver blandt andet, hvordan særligt hans keramiske værker har en ornamental vildskab og en pastos råhed over sig.

Med inspiration i Thorvald Bindesbølls smukke værker har Ditte Larsen designet et udvalg af strikkeopskrifter på blandt andet sjaler, tørklæder, pandebånd og brocher. Til hvert af de udvalgte kunstværker har Ditte Larsen skrevet om, hvordan hun har genfortolket det i sin egen strikkekunst. Et af de udvalgte værker er en af Thorvald Bindesbølls krukker, som han forærede til kunstnerparret Anne og Michael Ancher. Man kan også læse bider af de breve, parret sendte tilbage til Bindesbøll, som de kaldte ”Bølle”, hvori de også giver deres ærlige mening om hans krukker til kende. Nu, næsten 130 år senere, får kunstværket nyt liv, når Ditte Larsen kreerer flotte bluseveste og wraps, og ikke mindst bygger bro mellem fortidens og nutidens kunst.

Ditte Larsen har gennem mere end 40 år været en markant del af den danske strikkeverden. I årtier har hun leveret strikkeopskrifter til danske magasiner og ugeblade, udgivet flere strikkebøger og grundlagt butikken ”Sommerfuglen” på Vandkunsten i København. Bindesbøll på pindene er Ditte Larsens tredje strikkebog med inspiration fra kendte kunstneres værker.

Andre bøger af Ditte Larsen:

 

Back to top button