Lavendel – cardigan

En helt enkel cardigan med 3/4 lange ærmer, strikket i retstrik på pinde nr. 4 så det går hurtigt. Derudover er den god som et begynderprojekt, da den strikkes med lige tilsatte ærmer, så der skal ikke tages ind til ærmegab.

Garnet som er brugt til cardigan’en er købt på et marked i Italien, og har været sjovt at strikke med. Samtidig er det meget let men på den anden side også lunt, så det skal nok blive en klassiker i klædeskabet.

Størrelse: L
Overvidde: 108 cm
Længde:
53 cm
Materialer: 8 nøgler a 50 gr af uldgarn (55% uld, og 45% acryl) og 5 knapper
Pinde: pinde nr. 4
Strikkefasthed:  19 m x 24 p. = 10 x 10 cm

Vær opmærksom på strikkefastheden, hvis den ikke passer med det angivne så skift pindestørrelse så du får strikkefastheden som beskrevet.

Bagstykke:
Slå 96 masker op på pinde nr. 4 og strik rib (2 ret, 2 vrang) for 3,5 cm, frem og tilbage på pinden. Fortsæt herefter med at strikke retpinde, indtil arbejdet måler 52 cm.

Nu sættes de midterste 32 masker på pind til senere. På næste pind lukkes af for 2 masker mod halsen, på næste pind lukkes af for skulderens masker. Strik den anden skulder magen til, blot modsat.

Højre forstykke:
Slå 42 masker op på pinde nr. 4 og strik for 3,5 cm. Fortsæt med at strikke ret indtil arbejdet måler 45 cm, nu skal der strikkes halsudskæring.

Mod halsen lukkes af for 8 masker, herefter tages ind på hver 2. pind for 2 masker – 2 gange, og 1 maske – 2 gange.

Når forstykket måler 53 cm lukkes af for skulderens masker.

Strik det venstre forstykke modsat.

Ærmer:
Slå 64 masker op på pinde nr. 4 og strik rib for 3,5 cm. Fortsæt i retstrik samtidig med at der tages ud i hver side på hver 6. pind – ialt 12 gange – der er nu 88 masker på pinden.

Når arbejdet måler 30 cm, lukkes alle masker løst af.

Montering:
Hæft ender, og sy skuldersømmene sammen. Sy ærmesømmen sammen, og sy ærmerne fast på for- og bagstykker, sy sidesømme.

På venstre forstykke samles 84 masker op langs forkanten, strik 3,5 cm rib (2 ret, 2 vrang), luk løst af.

På højre forstykke samles 84 masker op langs forkanten, og strik rib for 1 cm. Strik 4 knaphuller over 2 masker, jævnt fordelt med det nederste knaphul udfor den nederste ribkant, det 5 knaphul placeres i halsribben. Efter knaphullerne strikkes til ribben måler 3,5 cm, luk af.

Langs halskanten, samles 102 masker op og der strikkes rib for 1 cm. Strik knaphul over 2 masker, udfor højre forstykkes ribkant. Når ribkanten måler 3,5 cm lukkes af – pas på at kanten ikke bliver for stram.

Sy knapper i ud for knaphullerne.

lavendel2

Bliv inspireret

Back to top button