Islandsk strik

Sarah Lund fra Forbrydelsen var med til at udødeliggøre den færøske sweater, en sweater som ofte bliver forvekslet med en islandsk sweater. For det utrænede øje kan de to typer af trøjer da også godt minde meget om hinanden, men i virkeligheden er de meget forskellige og der findes et utal af forskellige varianter og mønstre.
Den islandske sweater er blevet utrolig populær, og det er ikke uden grund for det er rigtig flotte sweatre, som ikke bare er et stykke beklædning.

Det er et håndværk som kan fortælle en historie, ud fra de farver og mønstret som er benyttet på den enkelte sweater.

Strikkede beklædnings-stykker kan ifølge bogen Islandsk Strik dateres tilbage til det tidlige 16. århundrede og findes i form af en strikket luffe. Dette er det første bevis på en tradition som senere skulle gå hen og blive en stor del af den islandske kultur og ikke mindst få betydning for landets økonomiske situation, hvor strikvarer hurtigt blev en kæmpe eksportvare. Bogens forfatter går helt i dybden med strikningens historie i Island og at strikning rent faktisk både blev praktiseret af kvinder og mænd !!!

Efter en god introduktion til islandsk strik og Islands uldindustri, følger 65 fantastisk og unikke opskrifter på alt fra de klassiske sweatre og cardigans til store og små, dertil kommer opskrifter på blandt andet sokker, sjaler, kjoler og farvestrålende vanter, krydret med moderne islæt.

Med bogen Islandsk Strik får du ikke bare spændende opskrifter men også en forståelse for håndarbejdets historie, så hvis du interesserer dig for strikning og forskellige typer af strik – så er dette bogen for dig.

Bogen er skrevet af Oddný S. Jónsdóttir og oversat fra islandsk til dansk af Sidsel Sangild.

Bogen kan købes på Bogreolen.dk – Islandsk strik

Islandsk Strik

Andre spændende artikler

Back to top button