Nordisk strik

Strikning har været en del af nordisk kultur i flere hundrede år. Den strikkede beklædning udgjorde i tidligere tider en vigtig handelsvare i det kolde klima. Mange af de i dag så velkendte nordiske mønstre blev ikke kun strikket, fordi de var smukke, men også fordi de havde en praktisk funktion nemlig at gøre beklædningen tæt, varm og holdbar. I dag forbindes nordisk strik i udpræget grad med høj kvalitet og gode materialer. Der findes da heldigvis stadig rigtig mange velbevarede strikkede genstande på museer og i andre samlinger.

I denne bog præsenterer forfatter og designer Johanna Wallin 14 historiske mønstre med tilhørende diagrammer og teknikker, der beskriver, hvordan man strikker vanter, huer og sokker med disse traditionelle mønstre. Hun har designet 31 flotte og indbydende modeller i forskellige sværhedsgrader. Så mon ikke der skulle være noget for enhver smag og strikke-erfaring.

Bogen indeholder også et kapitel om garner og teknikker og giver desuden læseren indblik i både mønstrenes baggrund og den nordiske striknings historie.

Bogen kan desværre ikke længere købes online

Nordisk strik

Bliv inspireret

Back to top button