Islandsk Strik
Forfatter: Oddný S. Jónsdóttir
Udgivet: 10. oktober 2014
Forlag: Turbine
Oversætter: Sidsel Sangild
Format: hardcover
ISBN: 9788771418514
Antal sider: 264
Originalsprog: Dansk
Anmeldelse: Superlækre opskrifter samt intro til de islandske strikketraditioner og kultur - kan klart anbefales
Bedømmelse:
5,0 rating
Kan købes her:
Beskrivelse:

Islandske trøjer er kendt for deres mønstre og farver, og ikke mindst at de er godt varme og holder kropepn varm selv i kraftigt blæsevejr. Det er da heller ikke uden grund når de strikkes i uld fra de får som går rundt omkring på Island og spiser lækkert nordisk græs.

Mønstrene har også stor betydning fordi de fortæller en historie om hvem og hvor trøjen kommer fra, idag bliver de klassiske mønstre brugt i moderne designs med flere farver og nye sammensætninger.

Bogen indeholder 65 flotte og unikke opskrifter på alt fra de klassiske sweatre og cardigans til store og små, dertil kommer opskrifter på blandt andet sokker, sjaler, kjoler og farvestrålende vanter, krydret med et moderne præg.

Strikkede beklædnings-stykker kan ifølge bogen Islandsk Strik dateres tilbage til det tidlige 16. århundrede og findes i form af en strikket luffe. Dette er det første bevis på en tradition som senere skulle gå hen og blive en stor del af den islandske kultur og ikke mindst få betydning for landets økonomiske situation, hvor strikvarer hurtigt blev en kæmpe eksportvare. Bogens forfatter går helt i dybden med strikningens historie i Island og at strikning rent faktisk både blev praktiseret af kvinder og mænd !!!

Bogen kan købes hos Bog&ide - Islandsk strik

Back to top button