Hækling for begyndere

Hækling er ikke helt lige så nemt at gå i gang med som det at strikke, det er væsentligt nemmere at kaste sig over strikning hvor det gælder ret og vrangmasker, så er du i gang på få minutter. Med hækling kan det virke lidt mere besværligt fordi du sidder med 1 pind og hele tiden kun har 1 maske på hæklenålen som der arbejdes ud fra for at hækle den næste maske.

Indenfor hækling findes der også nogle basismasker som er dem som indgår i de mere avancerede maske-teknikker.

Så ligesom indenfor strikning hvor maskerne hedder ret og vrang, hedder de indenfor hækling luftmasker, kædemasker og stangmasker, og det er dem som er byggeklodserne til de forskellige mønstre. Du kan se hvordan du hækler de forskellige masker i vores Håndarbejdsskole – Lær at hækle.

Er du nybegynder indenfor hækling, er det en god ide at starte med nogle helt enkle projekter som for eksempel et par grydelapper, hagesmække eller lignende som kan blive færdige indenfor overskuelig tid, uden at du løber sur i dem. Når du starter med at hækle skal du bruge en hæklenål, et nøgle garn og en opskrift.

Der findes mange bøger for dig som ønsker at lære at hækle med enkle og nemt tilgængelige opskrifter med billeder og detaljerede beskrivelser. Et par gode bøger om hækling er blandt andet Hækleskole, klassikeren Politikens Hækleskole, Hæklede firkanter og hvis du har mod på det så kan du hækle små sjove dyr som du finder opskrifter på i bogen Amigurumi – hækl 15 sjove dyr.

Derudover kan du også på internettet finde et hav af spændende opskrifter på ting til hjemmet, sengetæpper, dukketøj, babytøj, huer, hatte, sjaler og tørklæder mv. – der er ingen grænser for hvad du kan hækle når du er kommet ud over de første spæde begynderskridt.

Efterhånden som du føler dig mere tryg med at hækle basismaskerne og enkle ting, kan du bevæge dig videre med lidt mere avancerede projekter.

Andre spændende artikler

Back to top button