Stofgarn eller Zpagettigarn

Har du også set de store nøgler med tykt garn og spekuleret på hvad det er og hvad der kan laves af det ?

Garnet hedder stofgarn eller kaldes også Zpagettigarn, fordi det nok mest minder om en tyk omgang spaghetti. Men i virkeligheden er det rester fra tekstilindustrien, det vil sige de stofrester som bliver tilbage når der er klippet ud til t-shirts eller den beklædningsgenstand som det pågældende stof skal bruges til.

De mange stofrester bliver herefter skåret i lange smalle stofstrimler som minder om tykt garn. På grund af at garnet laves udfra jerseystof, det vil sige det tynde strækstof som giver en vis elasticitet til garnet. Garnet er på denne måde rimelig solidt og kan bruges til at hækle og strikke brugsgenstande til hjemmet – garnet er ikke særlig velegnet til at bruge til tøj. Men ting som mindre tasker, puder, kurve til opbevaring eller sågar gulvtæpper er gode ideer til projekter med stofgarn.

kurv-zpagettigarn1

Det er faktisk ret sjovt at arbejde med stofgarn, det eneste der skal bruges er par strikkepinde i str. 12 eller en hæklenål str 12 og så er det bare at gå igang. Den første gang med både hæklenål og strikkepinde krævede lige lidt tilvænning. Det her er rigtig tykt garn og noget helt andet end at strikke med tyndt uldgarn på pinde nr 3,5.

Men efter at vi lige havde lært hinanden at kende, så gik det helt fint. Nu var det bare at få afprøvet nogle forskellige ideer, blandt andet den hæklede brødkurv som ikke lige fungerede i tykt bomuldsgarn – den måtte jo være super velegnet for stofgarn. Og det fungerede perfekt, så det kan være at den vil passe meget bedre til at have garnnøgler i. Garnet er lidt hårdt at arbejde med, men de store pinde gør at det går rimelig hurtigt fremad. Det hæklede eller strikkede arbejde bliver også rimelig tæt, og kan føles tungt at sidde med.

Savner du ideer til hvad du kan bruge stofgarn til, så kan du finde inspiration på Hoooked.co.uk

Stofgarn kan du købe hos online-butikken Kukuk.dk, her kan du også finde de helt store hæklenåle og strikkepinde som passer til de forskellige tykkelser af stofgarn.

Ind imellem kan du også være heldig at finde varianter af stofgarn, på tilbud i supermarkeder som også sælger garn.

Indlægget er sponsoreret

Bliv inspireret

Back to top button