Lilla drøm

Sød og meget feminin bluse i tre skønne farver til små piger, blusen er strikket i glatstrik og med perlestrik som bort forneden på ærmer og på blusen.

Strikket i bomuld så den er perfekt til sommertid, knapper på skuldrene gør det nemt at få blusen over hovedet. Strik den i uld så har du en perfekt varm vintertrøje.

Størrelser: 6/9 mdr.
Materialer: 50 gr bomuld i farven mørkelilla, 50 gr bomuld – cerise og 50 gr bomuld – gammelrosa, 4 små knapper
Pinde: pinde nr. 3
Strikkefasthed: 26 m = 10 cm

Bagstykke:
Slå 68 masker op på pinde nr. 3 med mørkelilla og strik perlestrik for 2,5 cm.

Fortsæt herefter med glatstrik, skift farve til cerise når arbejdet måler 10 cm. Strik til arbejdet måler 18 cm, hvor der tages ind til ærmegab.
Tag ind i hver side for 3 m x 1, 2 m x 2 og 1 m x 2 på hver anden pind.

Skift farve til gammelrosa når der er strikket 10 cm med cerise. Fortsæt i glat, indtil arbejdet måler 29 cm. Herefter strikkes skuldrene op for sig.

Luk af for de midterste 25 masker, og strik skuldrene op samtidig med at der tages ind mod halsen på hver anden pind for 1 m. Strik til arbejdet måler 31,5 cm, luk af. Strik den anden skulder magen til.

Forstykke:
Strik som bagstykke til arbejdet måler 27,5 cm.

Luk af for de midterste 18 masker og strik hver skulder op for sig. Mod halsen tages ind på hver 2. pind for 2 m x 1 og 1 m x 2.

Når forstykket måler 29 cm, strikkes 2 knaphuller på hver skulder. Strik til arbejdet måler 30 cm og luk af for skulderens masker. Strik den anden skulder modsat.

Ærmer:
Slå 44 masker op på pinde nr. 3 med mørkelilla. Strik perlemønster for 2,5 cm.
Fortsæt med glatstrik og striber samtidig med at der tages i hver side på hver 4. pind – ialt 11 gange = 66 masker. Fortsæt i glat til arbejdet måler 19,5 cm, nu tages ind til ærmekuppel.

På hver anden pind, tages ind i hver side for 3 m x 1, 2 m x 2 og 1 m x 6, når arbejdet måler 24,5 cm lukkes af for alle masker

Montering:
Hæft alle ender.

Sy sidesømmene sammen på for- og bagstykket, samt sømmene under ærmerne. Skulderdelen på bagstykket foldes ind mod forstykket, så ærmegabet passer både for og bag. Hæft ærmet fast i rundingen og sy fast, gør det samme med det andet ærme.

Sy knapperne på bagstykkets skulder, 2 på hver skulder.

Pigetroeje-brede striber2

Bliv inspireret

Back to top button