Strikket pude med striber

Det er altid dejligt med mange puder og det er da også derfor at der er kommet en ny pude til samlingen. En blød og ikke mindst varm pude som er strikket af garn som blev fundet i en kurv med overskudsgarn i Netto. Puden var på ingen måde planlagt men de farver som var tilbage passede bare så fint sammen.

Puden er strikket med brede striber, hvor striberne gentages 2 gange – hvilket passer perfekt med pudens størrelse samt med mængden af garn. Der strikkes med pinde som er et halvt nummer mindre end hvad garnbanderolen angiver, dette er for at få et pudebetræk som ikke strækker sig og som holder formen.

Materialer:
50 gr Signe i farven brun
50 gr Signe i farven karry
50 gr Signe i farven lysebrun
50 gr Signe i farven lavendel

Strikkefasthed: 10 cm = 20 masker
Pinde: rundpind nr. 4 – 80 cm
Mål: 50 x 50 cm

Puden strikkes rundt og syes sammen i top og bund.

Start med at slå 200 masker op på rundpind nr. 4 med farven brun og strik rundt i glat for 6,5 cm – den nederste 0,5 cm udgør kant til sammensyning af bunden af pudebetrækket.

Skift til farven lavendel og strik 6 cm, skift herefter til farven lysebrun og strik 6 cm, til sidst skiftes til farven karry og der strikkes 6 cm.

Fortsæt med at strikke striber som ovenfor med bredde på 6 cm for hver stribe. Den sidste stribe som er i karry, strikkes 6,5 cm så der er kant til sammensyning.

Luk alle masker af.

Hæft ender og sy bunden af puden sammen fra retsiden.

Kom puden indeni pudebetrækket og sy toppen af puden sammen fra retsiden.

Bliv inspireret

Back to top button