Hæklede grydelapper

Grydelapper kan altid bruges i køkkenet, det er altid godt at have flere par til når der er flere hænder i køkkenet. Derudover er det at hækle grydelapper også en rigtig god måde at få brugt nogle af bomuldsgarns resterne som til tider har det at hobe sig op. Til disse grydelapper hækles med dobbelt-tråd, så der er frit løb for fantasien til mønsteret på lapperne.

Her bruges en basisfarve kombineret med 3 skiftende farver som giver nogle brede striber, basisfarven bruges herefter til borten på grydelapperne.

Materialer: Diverse rester af bomuldsgarn, der hækles med 2 tråde i hver sin farve

Pinde: Hæklenål nr. 3

Med de 2 tråde bomuldsgarn slåes 1 maske op og der hækles 10 luftmasker, som hækles sammen til en ring med 1 kædemaske. Se billede herunder.

grydelap1

Hækl 4 fastmasker i den hæklede ring, i den 4. maske hækles 3 fastmasker i den samme maske i ringen.

Hækl herefter 3 fastmasker + 1 luftmaske, vend arbejdet. Ved at hækle flere masker i samme maske, laves en vinkel på grydelappen.

Hækl fastmasker tilbage over den række fastmasker som du lige har hæklet, når du har hæklet 4 fastmasker – hækles 3 fastmasker i den næste maske. Fortsæt videre med 1 fastmaske i hver maske + 1 luftmaske for enden af rækken. Se billede herunder.

grydelap2

Hækl herefter frem og tilbage med fastmasker, og 3 fastmasker i samme maske i vinklen. Husk at hækle 1 lm ved afslutningen af en række, ellers bliver grydelapperne skæve i kanten.

Når grydelappen har den størrelse som du ønsker(evt. 18 x 18 cm), brydes garnet og der lukkes af for masken. Se billede herunder.

grydelap3

Hækl en bort af musetakker med 1 tråd bomuldsgarn hele vejen rundt om grydelappen. Se billede.

grydelap4

Hæft ender og hækl en grydelap magen til. Se billede herunder med de færdige grydelapper.

Hvis du ikke er så meget for at hækle, kan du strikke dine grydelapper – se opskriften Strikkede grydelapper

Bliv inspireret

Back to top button