HALS – Mindful og bæredygtig strik
Forfatter: Lene Krüger
Udgivet: 5. maj 2023
Forlag: Knitters Agenda
ISBN: 9788799851812
Antal sider: 124
Originalsprog: Dansk
Anmeldelse: En god strikkebog som samtidig får dig til at stoppe op, trække vejret og slappe af med dit strikkeprojekt.
Bedømmelse:
4,0 rating
Beskrivelse:

Bogen HALS - Mindful og bæredygtig strik, er en strikkebog med fokus på afslapning, fokus og det mentale når du strikker. Der er ingen tvivl om at det er afslappende at strikke, det kan vi bare mærke på os selv når vi tager fat i strikkepindene og går igang, der kommer ro på hovedet og kroppen.

 

Det er lige præcis det som forfatteren Lene Krüger, der har skrevet bogen har valgt at fokusere på - det pusterum som strikningen giver os. I bogen giver hun en introduktion til det miljøbevidste garnvalg, da alle opskrifterne er strikket med GOTS certificeret garn som er økologisk og er produceret under hensyn til miljø og bæredygtighed. Derudover fortæller Lene hvordan hun er blevet inspireret af naturen til de strikkede modeller som bogen indeholder, inspiration direkte fra den danske natur når den viser sig fra sin bedste side. Bogens opskrifter er modeller til 7 forskellige tørklæder samt halsedisse og sjal som har fået navn efter naturens inspiration og den natur som hun nyder og bor lige midt i. Til hver opskrift følger en lille historie fra hendes hverdag om baggrunden for inspiration, det kan være en gåtur med hunden ved stranden eller i skoven.

 

Hvad er så mindful strik ? - det giver Lene Krüger sit bud på med fine mentale øvelser til hver opskrift, gode tips til at koncentrere sig og ikke mindst bare fokusere på strikningen.

 

En god strikkebog som samtidig får dig til at stoppe op, trække vejret og slappe af med dit strikkeprojekt. Modellerne i bogen er ikke for helt nybegyndere men er velegnede for øvede strikkere. Opskrifterne er nemme at gå til og følge, der er fine billeder som fra forskellige vinkler viser det færdige resultat.

 

Forlagets beskrivelse:

Strikkebogen til den miljøbevidste strikker, der ønsker at øge det bevidste nærvær, og gerne vil have mere glæde af strikketøjets afslappende og afstressende effekt. I bogen finder du strikkeopskrifter til syv skønne tørklæder, en rundstrikket halsedisse og et sjal. Modellerne strikkes i GOTS certificeret kvalitetsgarn. Hver opskrift ledsages af afslappende mindfulness-øvelser udviklet til den specifikke opskrift.

 

Ideerne til modellerne udspringer af forfatterens begejstring for naturen i og omkring hjembyen HALS i Nordjylland. Glæden afspejles i bogens store naturbilleder og i små historier, der fortæller om vejen fra inspirationskilde til konkret design. Bogen er skrevet af håndarbejdslærer og pædagog Lene Krüger, der tidligere har skrevet bogen Strik en pause: Din guide til mindful strik.
Strikkenivauet er let til middel. Erfaring med mindful strik er ikke nødvendigt.

 

Hvor finder du bogen:

HALS kan købes hos - Bog&ide
HALS kan købes hos - Saxo.com

Back to top button