Anmeldelse: Rito.dk

Strikning er blevet den helt store dille lige for tiden, og som mangeårig strikker kan man jo ikke andet end at synes at det er fantastisk og bare glædes over at en god tradition er blevet vakt til live igen.

Med den genoplivede interesse for strikning, er der naturligt nok også opstået et behov for at kunne købe garn og da der desværre ikke længere findes særlig mange fysiske garnbutikker, ligger fremtiden mere i online garnbutikker. Det har da også medført at det myldrer frem med garnbutikker på internettet, nogle i tilknytning til eksisterende garnbutikker men også helt nye garnbutikker som udelukkende lever i den virtuelle verden.

En af de nye spillere på garnbanen er Rito.dk, en onlineshop som sælger garn, bøger og ikke mindst tilbehør til at strikke og hækle. Rito.dk så dagens lys i 2013 og blev grundlagt af Dennis Drejer. Idag beskæftiger virksomheden 4 medarbejdere, og det tyder på at firmaet har vokseværk, hvilket os garnafhængige kun kan være glade for.

Garnnoegle. dk har modtaget et udvalg af garner som sælges hos Rito.dk, vi fik selv lov til at vælge garner så det blev lidt blandet som DROPS Baby Merino, DROPS Alpaca, DROPS Lace, DROPS Fabel samt bomuldsgarnet Safran. Alle sammen garner som kan bruges til alt fra lune hjemmestrikkede sokker, blødt babytøj, ting til køkkenet, fnuglette varme sjaler eller lækre bluser. Mulighederne er uanede, det største problem er nok at beslutte sig og gå i gang, inden den næste ide dukker op og overtager.

Den valgte Alpaca i en vinrød nuance, blev udgangspunktet for et tørklæde til at lune halsen på kølige dage. Garnet er perfekt til lette projekter som ikke skal være for tykke eller tunge, og en ren fornøjelse at strikke med. Hvis jeg havde haft flere nøgler, ville jeg nok have strikket en cardigan i hulmønster – men det må blive et senere projekt.

DROPS Fabel er et sokkegarn i uld, findes i spraglede farvekombinationer, så nu venter et par lune hjemmestrikkede sokker på de kolde vinterdage så tæerne ikke kommer til at fryse.

Hvis du vil strikke babystrik, er DROPS Baby Merino det perfekte valg. Et uldgarn som er blødt uden at kradse så garnet vil sagtens kunne bruges både til babystrik og også til de lidt større børn. Desuden er det meget lækkert at arbejde med, og giver det færdige projekt en god struktur.

Garnerne er fra det kendte norske firma Garnstudio, og er bare lækre at arbejde med. Udvalget hos Rito.dk er stort, umiddelbart virker det som om at de fører stort set hele udvalget fra Garnstudio – der er ihvertfald rigeligt at vælge imellem. Ikke mindst i forskellige typer af garn, helt fra det tynde, fine Lace til varme og tykke typer som Andes. Derudover er der farver for enhver smag, så der er mulighed for både at strikke i de mere klassiske farver men også at gå fuldstændigt farve-amok og lege med farverne.

De næste strikkeprojekter er allerede på tegnebrædtet og mon ikke at Rito.dk bliver er temmelig godt bud på hvor garnindkøbet kommer til at ligge.

Baby Merino

IMG_0446

IMG_0365

Indlægget er sponsoreret.

Back to top button