5 strikkemyter – passer de ?

Strikning er populært som aldrig før, interessen for at udforske strikningens verden og lære nye teknikker er stor. Jeg lærte at strikke da jeg var barn og har fået strikningen ind med modermælken, men for nye strikkere er det en helt ny og mangfoldig verden som har åbnet sig.

En verden som måske betyder at der har været et par kameler der skulle barberes først eller har været nogle myter som skulle overvindes inden strikkepindene for alvor kom i gang. Hvem kan ikke huske at have fået hjemmestrikket trøje i jule- eller fødselsdagsgave og bare syntes at den var afskyelig – så var grunden til at holde sig langt væk fra strikning allerede lagt.

Her får du en håndfuld myter som har levet i bedste velgående men som vist har levet deres liv og har en anden betydning i dag.

1. Uld kradser

En af klassikerne er, at uld er tykt og stift at have på samt ikke mindst så kradser det…..men det kan være at det har været virkeligheden i tidligere tider hvor man ikke havde samme muligheder for at behandle garn som vi har i dag.

2. Det er gamle damer som strikker

Det er kun gamle damer som strikker – det passer ikke, strikning er for alle og i dag strikker både unge og gamle. Der er nok en del kvinder som strikker langt op i alderen, de har lært at strikke i skolen og synes at det er hyggeligt at strikke.

Da mange af os har en travl hverdag med job, familie og diverse fritidsaktiviteter, kan det ind imellem være svært at få tid til strikke. Hvorimod kvinder i den ældre kategori måske er gået på pension og derved har tid til at strikke. Tidligere var det også helt almindeligt at der blev strikket baby- og børnetøj til de yngste i familien.

3. Hvorfor betale for dyrt garn

Du får hvad du betaler for – det ordsprog passer også på garn. Ja, angora og mohairgarn ligger i den dyre ende, men det er ikke ensbetydende med at du absolut skal strikke i denne type garn. Godt nok er det dejlig blødt men det koster og kan blive dyrt i længden.

Helt billigt garn består ofte af kunstigt producerede materialer som polyacryl og polyester, som er billigt og industrielt at producere. I modsætning til uld fra får eller garn fra bomuldsplanten som er naturligt forekommende materialer og derved koster mere at producere. Men der er også kvalitet til forskel, og du kan sagtens finde godt og naturligt garn til fornuftige priser, ofte kan du være heldig at finde rigtig gode tilbud

4. Mænd strikker ikke

Det har nok en gang været sandt hvor husligt og ikke mindst håndarbejde blev opfattet som en kvindes opgaver, men er det så absolut ikke længere. Mange mænd strikker og der kommer hele tiden flere til, de er måske ikke alle lige synlige men de er der og interessen er der.

5. Opskrifter skal være gratis

Opskrifter til strikning skal være gratis – nej, det behøver de nødvendigvis ikke at være. Der er heldigvis rigtig mange opskrifter som er gratis, både på internettet og når vi køber ugeblade – men der er også mange opskrifter som har en pris. Dette er helt naturligt, for der ligger rigtig meget arbejde i at udvikle et design og tilhørende opskrift. Så hvorfor skal designerne ikke tjene på det som de laver, ligesom alle andre.

Bliv inspireret

Back to top button