Efterårsbluse med striber

Den perfekte overgangsbluse til tiden hvor det stadig er lunt om dagen men kan være en anelse kølig sidst på dagen. Strikket i tynd alpacca, som giver blusen en lethed og luftighed, så den ikke bliver for varm. Den er hurtig at strikke, da den udelukkende strikkes i glatstrik og er helt lige op uden indtagninger i siden.

Den søgrønne farve var ikke til at stå for, og passer rigtig flot sammen med den mørke lilla nuance.

Størrelse: L
Materialer: 8 nøgler a 50 gr, DROPS Alpacca i farve søgrøn – nr 7323  og 2 ngl i farve mørklilla – nr 4400
Pinde: rundpind nr 3 – 80 cm, alm pinde nr 3
Strikkefasthed: 10 cm = 23 masker
Overvidde: 104 cm
Længde: 66 cm

For- og bagstykke:

Slå 280 masker med søgrøn på rundpind nr. 3 og strik rundt for rib – 2 ret, 2 vrang for 4 cm. Fortsæt med glatstrik og på 1. pind efter ribben tages ind til 260 masker. Strik herefter striber som følgende:

*16 pinde søgrøn, 4 pinde lilla* – gentag fra * til *.

Når arbejdet måler 42 cm, sættes 1 markør i hver side efter 130 masker – markerer bunden af ærmegabet. På næste pind lukkes af for 5 masker på hver side af markøren. Læg arbejdet til side mens ærmerne strikkes.

Ærmer:

Ærmerne strikkes frem og tilbage på pind.

På pinde 3 slåes 64 masker op med søgrøn alpaca og der strikkes 4 cm rib – 2 ret, 2 vrang. Fortsæt herefter med striber som beskrevet ovenfor. Samtidig tages 1 maske ud i hver side af ærmet på hver 10. pind – ialt 14 gange =  92 masker i alt på pinden.

Når arbejdet måler 48 cm, lukkes af for 5 masker i hver side. Sørg for at der er strikket samme antal pinde, så at striberne passer til for- og bagstykket. Sæt ærmet på rundpinden med for- og bagstykke, i ærmegab – læg til side. Strik et ærme magen til.

Samlet for- og bagstykke:

Når alle masker er sat på rundpinden, fortsættes i glat med striber. Sæt en markør på hver side af ærmegabet – der hvor for- og bagstykkets masker møder ærmernes masker.

Strik 4 pinde glat samtidig med at der fortsættes med striber. Herefter begynder indtagning på følgende måde: strik 1 maske efter markør og tag 1 maske ind, strik rundt du mangler 1 maske for næste markør, tag 1 maske ind ved at strikke 2 masker ret sammen. Dette gentages ved hver markør, på hver 2. pind – ialt 28 gange.

Når arbejdet måler 61 cm, tages 1 maske ind på hver 4. maske. Herefter strikkes rib (2 ret, 2 vrang) for 3 cm, luk løst af.

Montering:

Hæft ender og sy ærmesømmen sammen under ærmet. Sy hullerne under ærmerne sammen.

Bliv inspireret

Back to top button