En lun alpehue

En hue behøver ikke kun at være praktisk og varm, den må også være være fancy og have forskellige muligheder til hvordan den kan sættes. Det kan denne hue, som er strikket i stil med de kendte baskerhuer. I denne version har den fået et blødt udseende i en frisk lavendel-nuance.

Hovedvidde: 55-58 cm
Huens diameter: 26 cm
Materialer: 100 g DROPS Karisma, farve nr. 74 (lavendel) – findes hos Rito.dk og hos Kukuk.dk
Pinde: rundpind nr. 3 – 40 cm, rundpind nr. 3,5 – 60 cm, strømpep nr. 3,5
Strikkefasthed: 10 cm = 20 masker x 26 pinde

Rib: 1 ret, 1 vrang

Sådan tager du ud: Tag tråden mellem maskerne op, og strik den drejet ret.
Sådan tager du ind: Strik 2 masker ret sammen.

Slå 108 m op på rundpind nr. 3 – 40 cm, og strik rundt med ribmønster, som beskrevet ovenfor. Sæt en markør i den første maske på omgangen. Strik i alt 10 omgange med rib, skift herefter til pinde nr. 3,5 og strik 1 pind glatstrik hele vejen rundt.

På næste pind fortsættes med glatstrik samtidig med at der tages 1 maske ud efter hver 5. maske hele vejen rundt. Der er i alt taget 21 masker ud jævnt fordelt, og der er nu 129 masker på pinden.

Strik 6 pinde rundt i glatstrik. På den 7. pind tages 1 maske ud efter hver 6. maske hele vejen rundt, der er hermed taget 21 masker ud og der er i alt 150 masker på pinden.

Fortsæt med glatstrik for de næste 6 pinde. På den 7. pind tages 1 maske ud efter hver 7. maske hele vejen rundt. Der tages samlet 20 masker ud og der er nu 170 masker på pinden.

Strik herefter lige op, til der er i alt 10 omgange med glatstrikning efter sidste udtagning, sæt nu en markør mellem den sidste maske på omgangen og den første maske på næste omgang.

Sæt en maskemarkør efter hver 17. maske på omgangen – så der i alt 10 markører med 17 masker imellem hver markør. Strik 2 omgange glatstrik over alle masker.

Nu strikkes 1 omgang hvor der tages ind for de 2 masker lige før markøren, gentag indtagninger før hver markør hele pinden rundt – i alt 10 indtagninger.

Strik 3 omgange glatstrik, og på næste pind tages ind for de 2 masker før markøren hele vejen rundt – 10 indtagninger. Det vil sige at der tages ind på hver 4. pind.

Strik herefter 3 omgange glatstrik, og på den 4. pind tages ind i de 2 masker for markøren – 10 indtagninger i alt.

Herefter fortsættes med indtagninger for de 2 masker før markøren, på hver 2. pind indtil der er 14 masker tilbage på pindene. Skift til strømpepinde, når der begynder at være for få masker tilbage på pinden.

Når der er 14 m tilbage på omgangen, strikkes 1 pind glatstrik og garnet klippes over. På næste pind strikkes maskerne sammen 2 og 2 samtidig med at enden af garnet trækkes igennem de strikkede masker. Træk garnenden ind på bagsiden af huen.

Montering:

Garn enderne hæftes på bagsiden af arbejdet. Vask huen i uldsæbe og lad den tørre mens den ligger fladt.

Opskriften indeholder affiliatelinks.

Bliv inspireret

Back to top button